БРЕХНЯ ЯК СПОСІБ ЖИТТЯ

01.09.2017 08:07

       Під час судового засідання мій бувший директор Романюк збрехав навіть про те, скільки часу обіймав посаду директора на момент мого звільнення. Сказав - півтора року, а слід було сказати, що майже 2 (1,9 - якщо точно).

       Це укріпило мене в думці, що ця особа - патологічний брехун, тобто той, хто безконтрольно говорить неправду або фабрикує інформацію.Причина цього швидше всього у тому, що він має занижену самооцінку. Такі люди брешуть, щоб показатися більш значущими, ніж є насправді. Наприклад, перебільшують свої особистісні або професійні досягнення, щоб їх життя здавалося більш вражаючим.

       Також дуже часто патологічні брехуни відірвані від реальності. У більшості випадків вони самі можуть частково вірити своїй брехні. Як правило патологічні брехуни ще й відчувають брак базових навичок, необхідних у житті. І це не здається їм проблемою.

       Патологічний брехун може пролізти на свою посаду при допомозі грошей або зв’язків, та тримається в кріслі лише 3-4 роки,тому у нього занадто довгий послужний список в трудовій книжці.

       Людина також може ухилятися від питань, чому так часто змінювала місце роботи.

        Далі буде.