НА ВОЛИНІ ЗЛОВЖИВАЛИ ЛІСІВНИКИ

15.02.2020 08:51

 

14 лютого поліція та прокуратура обасті викрили незаконну діяльність організованої групи, до якої входили службові особи державного підприємства та суб’єкта господарської діяльності.

Про це повідомляє інтернет-видання Волинь 24.

На підставі фіктивних угод про здійснення суб’єктом господарювання лісозаготівельних робіт та рубок на площах військового лісгоспу, які насправді проводилися місцевим населенням за усною домовленістю з лісниками та за плату у значно менших розмірах, з державного підприємства перераховувались кошти на рахунки підконтрольного господарського товариства. Згодом правопорушники переводили їх у готівку та привласнювали. Лише з листопада 2019 року по січень 2020 року з державного підприємства за фіктивними угодами перераховано понад 2 млн. грн. Сьогодні за місцем роботи та проживання учасників групи, правоохоронці вилучили 500 тис. грн, незаконно отриманих від державного підприємства, під час їх передачі представником суб’єкта господарської діяльності службовим особам лісгоспу.

Першочергові слідчі дії тривають. Питання щодо обрання затриманим  міри запобіжного заходу буде вирішуватися після оголошення підозри у вчиненні криміналу.