ОСІННІЙ ПРОРИВ

14.09.2017 17:39

       Одним з головних методів придушення морального духу людини є стратегія залякування.

       Ця стратегія полягає в точному дотриманні наступної тактики: потрібно тримати людину в стані невизначеності щодо її поточного стану і того, що може чекати на неї в майбутньому.

       Крім того, якщо систематичні коливання між суворими дисциплінарними заходами і обіцянками хорошого поводження поряд з поширенням суперечливих новин роблять когнітивну структуру ситуації неясною, то людина втрачає чітке уявлення про ситуацію і впевненість в тому, чи приведуть її дії щодо реалізації конкретного плану життя до бажаної мети, або ж, навпаки, віддалять від неї.

       В таких умовах навіть ті, хто мають чіткі цілі та готові піти на ризик, виявляються паралізованими сильним внутрішнім конфліктом щодо того, що слід робити.

       Якщо люди бачать надмірні можливості вибору то, швидше за все, вони впадають в апатію. Ці пертурбації позбавляють нас волі до опору - ми стаємо млявими, апатичними, не встигаючи реагувати на подразники, що спеціально відволікають нас від дійсного стану речей.

       «Шоки майбутнього» - це назва особливої психотехнології, призначеної для маніпулювання цілими групами населення, щоб викликати у них апатичні та депресивні стани. Ці «шоки» представляють собою серію подій, які відбуваються так швидко, що людський мозок виявляється не в змозі осмислювати інформацію.

       Приклади останніх подібних «шоків»: термоядерна війна, підрив авто у Києві, ураган «Ірма», прорив Саакашвілі, спалах на Сонці, - з подальшим масовим смакуванням подробиць у ЗМІ. Саме ЗМІ перетворюють любі події в страшні історії. Після серії безперервних шоків «цільова група» населення входить в такий стан, коли її члени більше не бажають робити вибір в мінливих обставинах.

       Або роблять такий вибір, який заздалегідь прорахований маніпуляторами.