ЗБОРИ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ. ЧАСТИНА 1

06.04.2017 12:20

Протокол №2

зборів трудового колективу 05.04.2017 р.

       Голова – Касянчук М.В.

       Секретар – Роса С.Ф.

       Присутні: 76 членів трудового колективу

       Запрошена: Полякова Людмила Василівна

Порядок денний:

       1. Про підписання контракту директором училища заступнику директора з навчально-виховної роботи Овсяннікову В.М.

       СЛУХАЛИ: Касянчук М.В., голова профкому, зачитала заяву Овсяннікова В.М., подану на профком (заява додається).

       Відбулося засідання профкому (Протокол № 05 від 27.03.2017 р.) на якому одноголосно було прийняте рішення звернутись з проханням до директора перевести Овсяннікова В.М. на постійне місце роботи як заступника директора з навчально-виховної роботи (Протокол засідання профкому додається). 05.04.2017р. профком отримав відповідь від директора (зачитує лист) – текст листа додається.

       Відбулося засідання комісії по трудових спорах. Рішення комісії (5 чол.–за, 1-утримався): звернутися до директора з пропозицією перевести Овсяннікова В.М. на постійне місце роботи як заступника з навчально-виховної роботи – Протокол №1 від 30.03.2017 р. засідання комісії по трудових спорах додається.

       Звернення до директора колективу училища (зачитує звернення) – текст звернення з підписами 96 членів колективу додається. Я підходила до Володимира Володимировича з проханням вирішити цей конфлікт на місці, але відповідь була такою: Я дію по закону.

       ВИСТУПИЛИ:

       Романюк В.В., директор, - Пояснювати мені нічого. Ніякого конфлікту не було. А контракт для того і контракт, щоб директор вирішував, на скільки його продовжити. Погано те, що в нас відрахована велика кількість учнів з училища. Минулого року 60 учнів відраховано, а цього – вже 42. Я продовжив контракт Овсяннікову на три місяці. Він відмовився його підписати. Я його не звільняв. Просто закінчився контракт.

       Овсянніков В.М., - На скільки Ви продовжили контракт Шевчуку О.Є.?

       Романюк В.В., директор, - На 5 років. Спочатку я взяв його рік. А з серпня 2016 р. продовжив контракт на 5 років.

       Ситник С.А., викладач, - Чому Валерію Миколайовичу ви пропонували контакт саме до 30 червня? Чому не на рік, наприклад, або на інший термін, а саме до 30 червня? Тому що насправді ніяких причин не було, просто ви хотіли його позбутися. Коли ми були у вас в кабінеті 31 березня, ви так і сказали: «Я не маю наміру працювати з цією людиною». На наші запитання «чому?», ви називали абсурдні причини: то вас не влаштовує робота гуртків, бо діти не так співають і танцюють, то не справився з виносом сміття з гуртожитку, хоча причому тут заступник з навчально-виховної роботи, коли є заступник з господарської роботи, але ви тільки цим прикриваєтесь, а причина всім зрозуміла і так.

       Романюк В.В., директор, - це не правда. Бо як ви думаєте, ви б могли б працювати з людиною, яка погрожує вам судом.

       Грибовська С.С., викладач, - Ми були у вас в кабінеті, нас було чоловік 20 і всі це чули. Ви при всіх сказали, що «Я не буду працювати з цією людиною. Я підбираю для себе заступників». Володимир Володимирович, це не приватна фірма, це Державне вище професійне училище. Ми знаємо Валерія Миколайовича як прекрасного педагога, фахівця своєї справи. А що йому залишається робити, коли ви так заявляєте? Тільки звертатися до суду. А про відрахування учнів відповідає тільки директор. Директор виносить питання відрахування на педраду і рішенням педради учень відраховується. А ви є головою педради.

       Жарікова І.В., викладач, - Шановні колеги, нам зателефонувала начальник управління освіти і повідомила, що їй був дзвінок про те, що ми нібито ходимо групами і, погрожуючи, примушуємо підписувати всіх звернення до директора училища. Це не правда, лист знаходився в 306 кабінеті, людей повідомляли, що є такий лист і хто хотів, той приходив і підписував його. Іноді хтось підходив сам до працівників з цим листом. Але ніхто нікого не примушував підписувати. Хто хотів, той підписував, а хто не підписував - то його право. Звертаюсь до всього колективу: якщо хтось хоче відізвати свій підпис, будь ласка, підійдіть - це ваше право. Але обмовляти колектив не треба. Це не порядно. А тепер хочу сказати про роботу господарської служби. За ремонт в кабінетах відповідає завгосп. Наш завгосп нічого не робить, та його фактично й на роботі немає. Коли ми робили ремонти силами батьків і учнів, ви хоч раз, Олег Євгенович, підійшли і поцікавились, що нам потрібно. Може нам треба якогось цвяха, чи шурупа, чи ще щось. Це ваш прямий обов’язок. Під час ремонтів Вас ніхто і ніколи не бачив. В мене в кабінеті, де щодня займаються учні, перегоріли три лампочки. Я Вас скільки разів просила їх вкрутити, бо в кабінеті темно. Дочекалася через три неділі. Цілу зиму доріжки на території училища були не посипані, діти постійно падали. Ми скільки Вам про це нагадували, але Вам байдуже. Я викладач і я займаюсь навчально-виховним процесом. Я відповідаю за свою роботу. І якщо Ви, Володимир Володимирович, одній людині за халатне відношення до своєї роботи продовжуєте контракт на 5 років, а Валерію Миколайовичу «за сміття» на 3 місяці, то я не знаю як це назвати. Я вважаю, що не можна так робити. Це принизливо. Людина пропрацювала 30 років в училищі на керівних посадах і ви його викидаєте на вулицю. Ми будемо звертатись в управління, на сайт МОН, в облдержадміністрацію, підключимо пресу. Якщо буде потрібно, то навіть, до суду.