ДИВНІ ЛЮДИ

21.01.2024 19:00


Є такі дивні люди, що народилися у 60-х роках. Виховувалися у 60-х. Навчалися у 70-х. Одружилися та виходили заміж у 80-х роках. Працювали у 80-90-ті роки, а багато хто працює й досі...

Вони змінили світогляд у 90-ті. Прозріли у 2000-х. Дивувалися у 2010-х роках. І не здаються у 2020-х роках!

Пережито майже сім різних десятиліть. Два різні століття. Два різні тисячоліття.

Пройдено шлях від міжміського телефону – до відеодзвінків у будь-яку точку світу, від діафільмів та слайд-шоу – до Youtube, від вінілових платівок – до онлайн-музики, від рукописних листів – до електронної пошти, Viber та соціальних мереж.

Від прослуховування футбольних матчів по радіо, перегляду чорно-білого телебачення, а відтак і телебачення високої чіткості.

Колись вони ходили до відеосалонів, а тепер дивляться Netflix.

Вони знали, як друкувати фотографії, за їхнього життя з'явилися перші комп'ютери, перфокарти, дискети, а тепер у них в руках гігабайти та терабайти на мобільних телефонах або iPad.

Все дитинство вони носили колготки, шорти, потім довгі штани, оксфорди, шорти-бермуди чи мініспідниці, максіспідниці, лосини, шаровари тощо.

Вони ходили у валянках, їздили на саморобних самокатах, де замість коліс — кульковальниця; на двоколісних велосипедах під рамою, мопедах, бензинових чи дизельних автомобілях, а тепер їздять на гібридах або 100% електричних самокатах, велосипедах, моноколесах, скутерах та автомобілях.

Вони уникли інфантильного паралічу, менінгіту, віспи, грипу H1N1, лихоманки західного Нілу та Covid-19.

Так! Такі люди пройшли через багато, навіть російське вторгнення, безжалісну війну, яка може стати 3-ю світовою. 

Це покоління сміливо може назватися «є"колишніми пенсіонерами", які народилися у тому світі в 50-60-х, у кого було аналогове дитинство та цифрове доросле життя. Вони є свого роду «Абракадаброю»

У буквальному значенні слова.

Це покоління прожило і пережило більше, ніж будь-яке інше в історії людства у кожному вимірі життя.

Саме це покоління адаптувалося до будь-яких змін.

Оплески всім представникам «особливого покоління», яке було і залишається унікальним, незважаючи ні на що!  

@ Автор невідомий