ЛІНИВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІСТЬ

28.11.2017 15:16

       Розумні люди витрачають значно більше часу на ледарство, ніж ті, хто працює фізично, - такі цікаві висновки вчених, які вивчали поведінку людей з високим рівнем інтелекту.

       Американські психологи провели дослідження, яке повністю підтвердило теорію, згідно з якою люди з високими показниками розумової діяльності часто проводять час дарма. Причиною такої поведінки є наявність у розумних людей потреби в пізнанні чогось нового, тому виконання одноманітних дій з часом їм набридає.

       Для підтвердження цієї теорії були запрошені 60 добровольців з числа студентів Університету Флориди, половина з яких мали високі показники розумової активності. Протягом семи днів учасникам запропонували носити на зап'ясті пристрій, який зчитував всі дані про активність людини.

       В результаті експерименту з'ясувалося, що розумні учасники набагато частіше байдикували і вели неактивний спосіб життя, ніж інші випробовувані.

       Вчені зробили висновок, що лінь є помітною ознакою вдумливих людей, в той час як більш поверхневі люди заповнюють свій вільний час фізичною активністю, щоб позбутися від нудьги. Єдине, чого не змогли пояснити вчені - чому під час вихідних обидві групи учасників експерименту проявляли приблизно однакову активність.

       Втім, бути розумним і ледачим, на думку вчених, не дуже корисно для здоров'я. Вони рекомендують людям з високим IQ все ж відмовлятися від сидячого способу життя.

       Також слід зазначити, що результати інших американських та британських досліджень дозволяють віднести до ознак високого інтелекту: неохайність, невинність в підлітковому віці, юнацька активність в нічний час доби, ліворукість, лихослів'я, гарне почуття мору, стрункість, любов до кішок, високий зріст і скромність.

       Джерело: https://24tv.ua