НАВЧАЛЬНИЙ БАР ПРЕЗЕНТУЄ
11 березня 2016 року в нещодавно урочисто відкритому в училищі навчальному барі учні групи №22 разом з майстром в/н Олесею Леснікової презентували свою професію «Офіціант, бармен».
Передусім Олександра Поварчук та Юлія Данилюк продемонстрували присутнім учням та педагогам, як правильно поводити себе за столом. Зокрема вони наочно показали такі правила столового етикету: якщо вам знадобиться тимчасово перервати їжу, в такому випадку кладіть ніж і виделку на тарілку так, як їх тримали: ніж - ручкою вправо, вилку - ручкою вліво; якщо ви вже повністю завершите трапезу, та розташуйте столові прилади наступним чином: ніж і виделка лежать поряд, паралельно один одному, а ручки у обох предметів дивляться вправо і таке інше.
Далі учні на різний кшталт складали полотняні серветки: «Різьбленим листом», «Вечірньою Квіткою», «Трояндою», «Королівською Лілією», «Човником», «Ракетою», «Полум'ям» «Свічкою», «Віялом», «Шапкою з відворотом» тощо. У кожного з них були свої улюблені способи складання серветок.
Та, на кінець, Владислав Ісаєв, як справжній сомельє, познайомив присутніх з мистецтвом декантування вина, тобто процесу переливання вина з пляшки в так званий декантер для того, щоби, наситити його повітрям (киснем) та перевірити стан зрілості після тривалого зберігання.
В результаті всі, хто відвідав презентацію, отримали багато нової та корисної інформації.