ОБЛАСНА РАДА ДОПОМОГАЄ

10.03.2016 16:07

       Сьогодні, 10 березня 2016 року, депутати Волинської обласної ради вирішували долю колективів п’ятьох ДПТНЗ з Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського, які з початку нового навчального року залишились без фінансування.

       Працівники професійно-технічної освіти звернулись до депутатів із вимогою виплатити зарплати та стипендії.

       48 депутатів , - із 54 присутніх на позачерговій сесії, - проголосували за те, щоби гроші в сумі 6.8 млн. гривень скерувати, як субвенцію, місцевим бюджетам на виплату заборгованості.

       Дослівно головою обласної ради Ігорем Палицею було сказано так: «Наголошую, це зарплата в сумі, це гроші в сумі 6.8 млн. гривень обласного бюджету, які ми знімаємо з інших програм. Ці гроші ідуть на зарплату вам ( колективам училищ – В.О.) за перших два місяці. Це те, що було захищено. Далі будемо працювати».

       Також Ігор Палиця звернув увагу присутніх на те, що в сесійній залі не було політичних партій, а були депутати Волинської області які, повністю підтримують педагогів, незалежно від якої політичної сили вони були обрані. «Якщо мери міст не дослухаються, - сказав головуючий перед голосуванням, - є два важеля: перше це прокуратура, яка буде їм займатися і вже буде займатися, і другий важіль - 2/3 голосів і буде оголошена недовіра і будемо обирати нових мерів, якщо ці не розуміють, що треба робити».

       В результаті 50 депутатів проголосували за те, щоби прийняти звернення до мерів міст Ковеля, Володимира-Волинського, Нововолинська з необхідністю терміново скликати позачергові сесії міських рад для прийняття рішень щодо фінансування професійно-технічних навчальних закладів.