ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФТЕХОСВІТИ У М. ЛУЦЬКУ

14.01.2016 12:41

       13 січня 2016 року Волинське інтернетвидання «Волинські новини» в статті «Скільки Луцьк витратить на профтехосвіту у 2016 році» поінформувало міську громаду про те, що фінансування закладів професійно-технічної освіти вперше відбуватиметься за кошти міського бюджету.

       Про це йшлося під час спільного засідання постійних комісій міськради з питань соціального захисту і охорони здоров'я, з питань торгівлі і підприємництва та з питань міжнародного співробітництва щодо обговорення міського бюджету.

        Начальник управління фінансів та бюджету міськради Лілія Єлова у своєму виступі розповіла про те, що у проекті бюджету Луцька на 2016 рік передбачено 42 мільйони гривень на фінансування закладів професійно-технічної освіти. Міський голова Микола Романюк повідомив, що раніше планувалося на баланс міста передати три коледжі, але згодом з’ясувалося, що місто фінансуватиме також п’ять професійно-технічних училищ, які потребують приблизно 48 мільйонів гривень, тобто на 6 мільйонів більше, ніж передбачалось бюджетом.

       Як показав аналіз, наразі 26% вихованців закладів професійно-технічної освіти становлять лучани, а решта – мешканці області та інших регіонів України. Зі слів міського голови, наразі у цих закладах готують фахівців низки професій, які «не є обов’язковими для міста», тож їх недоцільно фінансувати за кошти бюджету міста. Місту потрібні професії робітничої сфери для підприємств, сфери побуту.