ПРОРОЦТВО ВІД THE ECONOMIST

27.01.2021 11:49

Традиційне пророкування з обкладинки The Economist на 2021-й рік побачило світ ще в грудні минулого року.
Хоч я й відношу себе до систематичних поціновувачів даних ребусів, але в той момент якось це діло пропустив. Та ніколи не пізно щось зробити, якщо є час та натхнення...

Обкладинка цього разу  оформлена у вигляді ігрового автомата "Однорукий бандит". На чотирьох барабанах автомата зображені картинки, які уособлюють події та персони у вигляді "смайликів" з соцмереж.

На першому барабані зображені коронавірус, шприц, смайлик в медичній масці та знак питання. Це хотілося б інтерпретувати як можливу перемогу над COVID-19 у 2021-му році шляхом вакцинації.

На другому барабані можна побачити ядерну бомбу, портрет Джо Байдена, розірваний американський прапор і символ відеосервісу "Тік-ток". Це швидше за все символізує інавгурацію Байдена,  розкол в американському суспільстві, контроль за розповсюдженням ядерної зброї та подальший розвиток тотального контролю через соцмережі.

На третьому барабані намальовані знак питання, долар, вітряк і прапор Китаю. Це натяк на гальмування фінансування "зелених" технологій, а також - на занепад Китаю.

На четвертому барабані знаходяться графік зростання, дерево, що палає, відеокамера й символ коронавирусу. Це можна вважати алегорією зростання фондових ринків, лісових пожеж як наслідку потепління клімату, еру відео та стрімів та нових викликів від наслідків пандемії.

Наприкінець пригадується, що в минулому обкладинки The Economist вже передбачали різні події, включаючи протестний рух "жовтих жилетів" у Франції.
Але ж ніяк не пришестя коронавірусу.

За матеріалами інтернету, в т.ч.:
https://www.prnewswire.com/news-releases/2021-will-be-a-year-of-luck-risk-taking-and-chance-according-to-the-economists-the-world-in-2021-301174794.html