СВЯТКУВАННЯ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ

10.11.2016 09:50

       9 листопада 2016 року в училищі відбувся День української писемності та мови. Це традиційне свято, яке педагоги та учні відзначають щорічно. Зазвичай до цього дня приурочений Конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, під час якого учні виконували мовні завдання та писали творчі роботи.

       Затамувавши подих слухали присутні слова методиста училища, викладача української мови та літератури - Любові Пальчук, яка звернулась до присутніх із вітальним словом та побажала конкурсантам креативних думок, творчих знахідок та оригінальності мислення.

       На Святі звучало і поетичне слово, яке зачаровувало душі учасників Конкурсу та налаштовувало їх на робочий лад.

       Значна агітаційна та просвітницька робота серед молоді була зроблена майстрами в/н, класними керівниками, бібліотекарями: проведені інформаційно-просвітницькі години на тему «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема», випущено учнівську стінгазету «Свято писемності та української мови», радіогазету на тему «Як парость виноградної лози, плекайте мову!» У бібліотеці оформлено виставку наукової та художньої літератури на тему «Мово моя колискова».

       Отже, такі свята справді гартують усіх громадян України на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду.