ВАШЕ МІСЦЕ ДЛЯ ЧИТАННЯ

06.02.2017 16:54

       Любителям відпочити з книгою часто доводиться страждати від докучливості домочадців.

       Щоб це захоплююче заняття приносило максимум задоволення, книголюбу слід облаштувати затишне місце для читання книг і для відпочинку.

       Найпростіше це зробити, якщо в домі є робочий кабінет. Досить встановити тут затишне м'яке крісло або невеликий диванчик, щоб в будь-який час можна було усамітнитись і повністю зануритися в пучину літературних пристрастей. До того ж в дизайн інтер'єру кабінету органічно впишуться книжкові шафи, полиці або стелажі.

       Дуже популярним місцем для читання є підвіконня. Якщо їх правильно облаштувати, то дійсно важко придумати краще містечко для читання. Достатня кількість природного освітлення і обмежений простір теж спонукають до самоти. Особливо добре, якщо з вікна відкривається гарний ландшафтний вигляд.

       В якому б куточку квартири не було облаштовано місце для читання, воно повинно бути комфортним, зі зручним місцем для сидіння і з хорошим освітленням.

       Освітлення не повинне бути не дуже яскравим, але і не дуже тьмяним, щоб читати, не перенапружуючи очі. Крім того, ми повинні розташувати освітлювальні прилади так, щоб вони висвітлювали сторінки нашої книги рівномірно (тільки в цьому випадку навантаження на очі буде однакове) і не давали навіть найменшої тіні.

       Головним елементом будь-якого місця для читання є крісло. Підбирати його найкраще виходячи не з думок про дизайн вашої кімнати (хоча і не варто повністю відмовлятися від них), а, в першу чергу, з міркувань про комфорт і зручність. Пам’ятайте, що ви збираєтеся проводити в цьому кріслі довгі години, а крім того — максимальне навантаження наш хребет одержує саме в той час, коли ми сидимо, і тому крісло повинно бути максимально зручним

      Ну а тепер можна подумати про дрібниці, таки як столик, на якому ви будете тримати чашку з кавою; підставку під вазу з цукерками або печивом; стаціонарну розетку для ноутбука або Інтернету, і про багато іншого, що зможе перетворити процес читання в справжнє і ні з чим не порівнянне задоволення.